Här bestämmer Arne Gustavsson!
"Skärmen är bra! Jag är så glad för personalen. Det står ju allt om mig där. Precis vilken medicin och hjälp jag behöver. Det står ju där." 

Frösunda Omsorg är ett värdedrivet företag. Det innebär att personalen arbetar utifrån samma värderingar. I grund och botten handlar det om att skapa största möjliga värde för medborgarna som här kallas kunder. Det är ju de som betalar. Den här principen kallar de för Frösunda-idén.

Nye arbejdsgange hjælper på compliance

"Det var en utmaning att hinna med allt vi skulle. Och därefter signera och dokumentera arbetet för att kunna följe och säkerställa att uppgifterna utförts"

Antonio Cabot, Verksamhetschef på Gutasund

En utmaning att hinna med allt vi skulle

Runt 8 000 anställda arbetar efter Frösunda-idéen. Och visionen är klar och tydlig:

”Det innebär att våra kunder kan påverka och styra sin egen vardag. Och här spelar Sekoia faktiskt en viktig roll. Allt vi tidigare gjorde på papper hanterar vi nu digitalt”, berättar Antonio Cabot som är verksamhetschef på Gutasund i Uppsala.

En av de stora utmaningar som digitaliseringen bidrar till att lösa handlar om ”compliance”. Med en relativt stor personalgrupp fyller många en viktig funktion varje dag. Det handlar om att hålla tungan rätt i mun och se till att alla arbetar mot samma mål:

”Det var en utmaning att hinna med allt vi skulle. Och därefter signera och dokumentera arbetet för att kunna följa och säkerställa att uppgifterna utförts och dokumenterats.”

Den nödvändiga överblicken gör arbetet enkelt och fokuserad

Även de anställda uppskattar digitaliseringen och hjälpen i vardagen:

”Den största fördelen för mig med Sekoia är att den underlättar mitt arbete. Det blir enkelt. Det är inte mycket pappersarbete kvar. Man bara kollar och signerar. All information finns ju där. Det går inte att glömma något”, berättar Ramadan Abdinasir som är undersköterska på Gutasund.

Innan Sekoia implementerades kunde det vara svårt att få den nödvändiga överblicken, berättar schemaplanerare Emmie Jarlekrans.

”Jag ser också att det skapar trygghet för våra kunder som bor här. Vårdplanen har skapats utifrån deras behov och önskemål och den kan nu enkelt och smidigt distribueras till personalen. På så sätt har alla tillgång till samma information. Och det gör att personalen kan arbeta med det kunden själv önskar och vill varje dag.”

Läs också 3 områden som kan förbättras med hjälp av data

Papperslös vård- och omsorgsboende

"Den största fördelen för mig med Sekoia är att den underlättar mitt arbete. Det blir enkelt. Det är inte mycket pappersarbete kvar. Man bara kollar och signerar. All information finns ju där. Det går inte att glömma något"

Ramadan Abdinasir, Undersköterska på Gutasund

"Gutasund" case facts

  • Gutasund är en del av Frösunda Omsorg
  • Vård- och omsorgsboendet är i Uppsala, med 72 lägenheter
  • Sekoia skapar överblik och tid til att få kunden i fokus
Sekoia AB   /   Hälsingegatan 45   /   113 31 Stockholm   /   kontakt@sekoia.se   /   +46 8 410 370 00 Sekoia AB
Hälsingegatan 45   /   113 31 Stockholm
kontakt@sekoia.se   /   +46 8 410 370 00
Sekoia AB
Hälsingegatan 45
113 31 Stockholm
kontakt@sekoia.se
+46 8 410 370 00