Teknik

För att få bästa möjliga användarupplevelse finns det några tekniska frågor som måste besvaras. Det handlar om att kartlägga det som är viktigt för ett välfungerande system.

Sekoia levereras som en ”Platform as a Service” (PAAS). Det betyder att programvaran hanteras och underhålls av Sekoia. Utöver det finns det ett antal andra punkter att ta hänsyn till, från elförsörjning till säkerhet. Nedan kan du läsa mer om de övergripande kraven, men en grundlig genomgång kräver att vi träffas och går igenom varje enskild punkt.

Pekskärmar

Det är väldigt enkelt med allt-i-ett-pekskärmar. De fungerar som en liten dator. Sekoia har utvecklats för att kunna köras på skärmar från alla tillverkare, så ni behöver bara välja modellen ni vill använda. Här kan vi bidra med vår expertis och rekommendera modeller att välja bland.

Dessutom finns det ett antal kriterier som bör uppfyllas för att få den bästa användarupplevelsen:

 • CPU: i3 Intel
 • RAM: 4GB
 • Disk: 100GB SSD
 • Nätverk: Trådlöst nätverkskort, bra kvalitet, 802.11AC
 • Webbkamera: 720p
 • Skärmstorlek: 17+ tum
 • Multitouch
 • Operativsystem: Windows 10
 • Kan hänga på vägg eller stå på fot
 • Batteri

Sekoia rekommenderar dessutom att man köper in 2–5 % extraskärmar, så att det inte uppstår driftstörningar om det inträffar ett fel eller en skärm måste repareras.

Wi-Fi

Sekoia rekommenderar användning av WiFi för att stödja skärmarnas nätverk. Anledningen är systemets mobilitet och framför allt den tekniska supporten av skärmarna. I dag går det att sätta upp trådlösa nätverk med nästan samma egenskaper som kabelnätverk och få alla de fördelar det ger för uppsättning, support och flexibilitet.

Vi rekommenderar ett trådlöst nätverk på 5 GHz. Fast det viktigaste är att det alltid finns täckning där skärmarna finns. Nätverkskommunikationen sker via krypterade kanaler, så säkerheten är på plats.

 

Internet

Ett bra trådlöst nätverk är ingen garanti för en bra användarupplevelse. Uppkopplingen till internet är minst lika viktig. Därför rekommenderar Sekoia att den säkras separat. Själva skärmen behöver inte särskilt stor bandbredd utan är mer beroende av en snabb och stabil uppkoppling.

Varje skärm använder 512/512 Kb/s, medan 50 skärmar bara använder 10/10 Mb/s. Kurvan är alltså inte linjär utan ska betraktas som utgångspunkt för en bra upplevelse. Beroende på vilka appar ni väljer kan det förekomma undantag till detta, exempelvis vid uppspelning av videofilmer.

Säkerhet och data

All information i Sekoia uppfyller Datainspektionens regler för personuppgifter. Vid undertecknandet av avtalet bifogas ett personuppgiftsbiträdesavtal där det beskrivs hur lagkraven uppfylls. Alla data överförs via krypterade kanaler och tillhör alltid kunden.

Personuppgiftsbiträdesavtalet är viktigt eftersom det fastställer hur vi gemensamt skyddar informationen i systemet.

Webbläsare

Precis som i många andra system sköter man administrationen i Sekoia via en vanlig webbläsare. Logga in som på vilken webbplats som helst och utför ditt arbete.

För att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt rekommenderar vi de vanligaste webbläsarna:

 • Internet Explorer (senaste versionen)
 • Google Chrome (senaste versionen)
 • Firefox (senaste versionen)
 • Microsoft Edge (senaste versionen)

Flera av dem uppdateras automatiskt till den senaste versionen om man har aktiverat funktionen. Då är det ett bekymmer mindre.

Har du andra tekniska frågor?

Skicka gärna ett mail till oss på kontakt@sekoia.se eller ring +46 8 410 370 00

Sekoia AB   /   Hälsingegatan 45   /   113 31 Stockholm   /   kontakt@sekoia.se   /   +46 8 410 370 00 Sekoia AB
Hälsingegatan 45   /   113 31 Stockholm
kontakt@sekoia.se   /   +46 8 410 370 00
Sekoia AB
Hälsingegatan 45
113 31 Stockholm
kontakt@sekoia.se
+46 8 410 370 00